söndag 9 februari 2014

Påskmuffins

När Edvin var liten och jag var föräldraledig var vi ett gäng mammor som träffades och bakade. Tanken från början var nog att fokus skulle ligga på surdegsbröd, men det blev inte riktigt så avancerat tillslut... Men vi bakade vid ett tillfälle väldigt goda lemon cupcakes med glasyr, efter ett recept av Martha Stewart. Mycket goda! Så dem bestämde jag mig för att baka och dekorera till påsk.
Lemon cupcake med glasyr som grund. Uppe på muffinsen, ett fågelbo tillverkat av smält choklad, cornflakes och en liten gnutta kokosfett. Toppades sedan med två dragerade chokladägg.


Martha Stewarts Glazed Lemon Cakes
(översatt från Martha Stewart på engelska)


115 g smör
3.5 dl mjöl
2 teskedar bakpulver
½ tesked salt
1 dl filmjölk eller yoghurt
1 tesked vanilj arom (jag använde vaniljsocker)
Zest av en citron plus saft (plus 2 matskedar citronsaft för icing)
2 dl strösocker
2 ägg

3.5 dl florsocker (till icing)

1. Värm ugnen till 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en medelstor skål. Vispa ihop filmjölk, vanilj och citron zest och saft av en citron i en liten skål. Ställ åt sidan.

2. Mixa smör och strösocker med elvisp tills det blir fluffigt (i en tredje skål). Tillsätt äggen ett i taget och mixa väl mellan. Med elvisp på låg hastighet tillsätt mjölblandningen i tre omgångar, omväxlande med två tillägg av filmjölksblandningen.

3. Klicka ut smeten i muffinsformar och grädda tills muffinsen inte är kladdig. Låt dem sedan svalna på galler. 

4. Blanda florsocker och resterande citronsaft och vispa till en slät smet. Häll över kakorna och sprid ut med en liten kniv. Låt stå i 30 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar