söndag 9 februari 2014

Första försök till dekorerad rulltårta

Idag kände jag mig kreativ och ville testa på att dekorera en rulltårta som jag sett många andra göra.
Det man gör är att man färgar en del av smeten till rulltårtan och spritsar ut den på bakplåtspapper (Man kan rita före på baksidan om man vill). Man gräddar sedan det spritsade mönstret en kort stund bara så att det stelnar, och häller sedan över resten av smeten och gräddar färdigt. Sedan bakar man färdigt rulltårtan som vanligt. Tyvärr glömde jag denna gång att ta steg för steg bilder, men har som ambition att göra om detta och göra det bättre, och då hoppas jag på fler bilder...
Och vad blev tokigt denna gång då? Jo, mönstret blev alldeles för tjockt och klumpigt. Nästa gång måste jag använda en tyll med mycket mindre hål (måste köpa en sådan) och så ska jag försöka att göra just den smeten som man ska spritsa tjockare.
Smaken på den var helt ok, jag gillade verkligen citronsmaken i kakan. Har inte riktigt bestämt mig än vad jag tycker om fyllningen.
För recept se här.
2 kommentarer:

  1. Härligt mönster du har gjort på rulltårtan! Jag är helt värdelös på att baka rulltårtor men blir sugen på att prova att göra en mönstrad. Toppen att du har lagt ut receptet här i bloggen tackar!

    SvaraRadera
  2. Tanken är att jag ska göra ett nytt försök framöver och få till det lite bättre. Kommer då förhoppningsvis med fler tips!

    SvaraRadera